torsdag den 1. september 2011

Stor uenighed i byrådet om Orupgård møllerne

Guldborgsund byråd blev delt i to, da der skulle stemmes om en idefase for de tre kæmpevindmøller, der påtænkes rejst ved Orupgård - se forrige indlæg.
Med den mindst tænkelige margin blev det vedtaget at sætte gang i planlægningen. 14 stemte for at gå videre med planerne, mens 13 stemte imod.

Debatten var ifølge Folketidende endog meget skarp.
- Erfaringen viser, at kæmpevindmøller giver frustrerede borgere, og møllerne overholder ikke vors egne betingelser, sagde Henning Kamper.
Han blev suppleret fra Rene Christensens side, der sagde, at for hver eneste vindmølle bliver strømmen dyrere, fordi vindmøllestrøm får tilskud, og tilføjede, at møllerne skal ud på havet.

Byrådet delte sig på kryds og tværs:
FOR planerne stemte:
Fire venstrefolk , tre fra Nyt Guldborgsund og to konservative, samt løsgængeren Erik Boesen.
Desuden Edvard Traberg fra Borgernes Liste, Lars Holse fra DF, og to socialdemokrater Ulla Petersen og Nielsen Henriksen.
IMOD stemte andre fem socialdemokrater, alle SFere og tre fra Dansk Folkeparti.
Fraværende var Helle Munk fra Nyt Guldborgsund og Venstres Janne Hansen

Man kan således konstatere, at ikke alle partier er indbyrdes enige om, hvilken holding man skal have til møller.
Og at der er respekt fra flere partiers side over for, at kommunen rent faktisk har besluttet en overordnet politik, der ikke prioriterer de høje møller, samt respekt for, at planerne for Orupgård faktisk er i konflikt med både skovbyggelinien og afstandskravet til anden møllegruppe.

I fremlæggelsen forklarede formanden for teknisk udvalg Arne Graae Jensen (V), at flertallet i udvalget anbefalede en fortsættelse af planlægningen af hensyn til klimaforpligtelsen.
Vi i Gruppe 110 konstaterer, at argumentet for klimaforpligtelsen bliver brugt som afværgemiddel over for andre miljøforpligtelser (retningsliner for afstand og skovbyggeline) og også over for allerede vedtagne  politikker for vindmøller i kommunen.
Vi mener ikke, at klimaforpligtelsen bør bruges til at bryde andre forpligtelser.

Ingen kommentarer: