mandag den 5. september 2011

Flere vindmøllemøder den 20. september

Uheldigvis støder flere vindmøllemøder ind i hinanden den 20. septermber.

Danmarks Vindmølleforening holder informationsmøde i Nykøbing F. kl 19-22 hos Dansk Landbrug, Agrovej 1, Nykøbing F. Det er et halvårligt informationsmøde, hvortil der også kommer politikere , forudanmeldt er Gert Mortensen, (A), formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Lolland Kommune og Arne Graae Jensen, (V) formand for Teknik- og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune.
Vindmølleforeningen skriver selv om m'øderne: "Danmarks Vindmølleforening arrangerer hver forår og efterår regionale orienteringsmøder, hvor der er mulighed for at høre nyt og udveksle erfaringer med andre vindkraftinteresserede.
Regionsmøderne indledes typisk af et folketings- eller byrådsmedlem. Der er her lejlighed til at høre, hvordan vindkraften prioriteres lokalt eller på Christiansborg og debattere bl.a. afregning for vindmøllestrøm, elmarked, miljøomkostninger og planlægning for nye møller.
Til møderne inviteres desuden en repræsentant fra elhandelsselskaberne Vindenergi Danmark og EnergiDanmark."

Indsigelser i Knuthenborg samme aften

Samme aften, den 20.9.  finder et andet møde sted, nemlig et mere presserende møde. Det er et borgermøde om vindmøllerne ved Knuthenborg. Mødet er mere presserende, fordi det holdes som led i høringsfasen for rejsningen af tre store vindmøller ved Knuthenborg på Lolland. Hvios borgerne vil gøre indsigelser, skal det gørs meget snart for at overholde fristen på de otte uger. Det er også inden for disse otte uger, at erstatningskravene skal anmeldes.
I hunseby og Maglemer har en række borgere protesteret over vindmøllerne og har indkaldt til et formøde, et informationsmøde allerede den 7. september kl 19 i Hunseby Forsamlingshus.
På mødet delager Christopher Knuth, der ønsker at rejse mølerne, samt projektleder i "Mulighedernes Land" , Sille Helweg Clausen.

Ingen kommentarer: