søndag den 25. september 2011

Erstatningsbeløb er meget lave

De erstatninger, som nærmeste naboer har opnået som kompensation for at blive naboer til kæmpevindmøller, svinger fra sted til sted, men er generelt ikke særligt høje.
Her er et eksempel fra Jylland, som netop er blevet afgjort: Det drejer sig om Troldhede-møllerne, hvor fem lodsejere fik mellem 25.000 og 100.000 kroner i erstatning.
To naboer får ingen erstatning, selvom de bor 606 og 626 meter fra de kommende møller i Troldhede.

Vi har tidligre skrevet om erstatninger:
Der er regler for, hvordan erstatningen beregnes.
Dem kan man finde her på Energinet, hvor der også står: hvad du har ret til, såfremt der rejses møller, som du kan købe en andel af.

Det, man skal huske, i tilfælde af, at der skal rejses vindmøller omkring Stubbekøbing, er altså, at hvis man ønsker erstatning, skal man søge allerede inden, der er gået fire uger fra, at der bliver holdt et officielt borgermøde om en eventuel møllerejsning, og IKKE først, når der er taget beslutning om, hvorvidt møllerne skal rejses.
Man skal også huske at lægge mærke til, hvor ens bolig placeres og hvordan grundareal kategoriseres, jfr forrige indlæg.  Om man bor det ene eller det andet sted kan have betydning for beregningen af gener og erstatningskrav

Læs det tidligere indlæg her:
http://liselundmollerne.blogspot.com/2011/08/kort-frist-for-ansgning-om-erstatning.html

Ingen kommentarer: