mandag den 1. august 2011

Vindmøller langs motorvejen til Femerntunnelen?

Der synes at være opbakning til, at vindmøller placeres langs motorvejen, hvor der  if orvejen er larm . Det fortæller flere medier.
Både tilhængere og modstandere af kæmpe vindmøller klapper i hænderne over, at der er et stort flertal på Christiansborg for at give lov til at sætte vindmøller op langs motorvejene.
Et flertal vil lempe kravene så møllerne må stå tættere på motorvejen. Det er foreningen Naboer til vindmøller, Boye Jensen fra Gislinge glad for, men:
- Det er selvfølgelig godt at flytte møllerne ud hvor der i forvejen støjer. Men man skal stadig være opmærksom på, at det ikke må være tæt på hvor folk bor. Den lavfrekvente støj er ikke til at holde ud - og det er særligt galt om natten, siger Boye Jensen.

Mølleportal til Femern
Energikommunen Lollands miljøudvalgsformand Gert Mortensen er også glad ved udsigten til flere vindmøller langs Sydmotorvejen: - Vi har jo i forvejen kæmpet for at få lov til at lave erhvervsgrunde langs motorvejen. Det har vi endelig fået lov til, og da vindmøller også er erhverv, kan jeg sagtens forestille mig at vi får en masse vindmøller til at stå langs motorvejen frem til den nye tunnel under Femern Bælt, siger Gert Mortensen.
 
Læs hele historien her

Ingen kommentarer: