onsdag den 3. august 2011

Når vinden vender - om vindmøller, Femern mv

DR2 har netop vist en udsendelse om Udkantsdanmark, denne gang Lolland - her nævnes vindmøller også:
Se hele udsendelsen her, eller i TV den 9. september.

http://www.dr.dk/nu/player/#/naar-vinden-vender/13779

1 kommentar:

John Hansen sagde ...

Til
Guldborgsund Byråd
12. november 2011
Vedr. Vindmølle projekt ved Liselund Stubbekøbing.

Vi vil gerne gøre byrådet opmærksom på, at vi som en af de nærmeste naboer, til det påtænkte vindmølle projekt, på Liselunds marker, ikke ønsker, at to kæmpe store vindmøller skal placeres så tæt ved vores beboelser. Vi kan oplyse, at vi i forvejen er plaget af de store svinefarmes lugt gener, og skal vi nu også have andre genere, det kan ikke være rimeligt, det har jo en betydning for vores ejendomsværdier, vi vil tabe på dette, i tilfælde af evt. et salg. Vi flyttede herned for ca. 17 år siden, bl.a. pga. den skønne natur, og de rolige omgivelser, og vi kan nu se, at man langsomt ødelægger området/ landskabet, med de her tiltag.
Vi er selv tilhænger af bl.a. vindenergi, men finde det utroligt vigtigt, at man tager hensyn til området, samt naboer til denne slags projekter, og i denne sag, er der tale om to kæmpe vindmøller, på en højde på ca. 150 m, som vil kunne ses på meget lang afstand, hvilket ikke ville være noget kønt syn, vi har Farøbroen som varetegn, og det er vi ganske tilfredse med.
Der er to ting jeg vil anbefale byrådet, et, at man aftaler en politik om, at placere vindmøller i et’ område, og ikke sprede dem ud over hele kommunen, hvilket giver protest grupper, og hvis man ikke kan blive enige om dette, så håber jeg på, at man så kan blive enige om at placere dem i et område hvor afstanden til naboer er så stor som muligt, her kan jeg anbefale den sydlige del af kommunen, på strækningen Nykøbing F. mod Gedser.
Hvis man fra byrådet insisterer på, at der skal være vindmøller på Nord Falster, så sæt dem ud i vandet syd for Hæsnæs, der er det kun skoven der er nærmeste nabo.
Hvis byrådet fastholder projektet ved Liselund, så bør det være mere end rimeligt, at vi som nærmeste naboer for kompensation, i form af meget reduceret ejendomsskat, og gratis strøm, som vi kan trøste os med i fremtiden, og som vi kan bruge som argumentation i forbindelse med evt. salg af vores ejendomme.

Med venlig hilsen

Marianne & John Hansen
Lyngbyvej 7.
4850 Stubbekøbing.
Telefon. 2021-2552