torsdag den 13. september 2012

Her finder du samtlige 127 høringssvar

På Guldborgsund Kommunes hjemmeside kan man nu læse alle høringssvar ifm. med de 36 møllesteder. 
21 ønsker vindmøller 106 gør indsigelser, hvis man laver en grov optælling:
Her er det direkte link, klik her:
18-09-2012 Dagsorden med beslutningsprotokol.
Der er indkommet 127 høringssvar.

Kommunens embedmænd har beskrevet høringssvarne således, at der både er faktuelle oplysninger og kommentarer til hvordan reglerne er på området. Det, som er kommunens kommentar, er fremhævet med fedt.
Derfor er det efter vores mening vildledende, at embedsmændene til slut skriver.
"Der er ikke foretaget en nærmere vurdering af de mange fremsendte dokumenter, da de hovedsageligt stiller spørgsmål ved den gældende lovgivning, som kun kan ændres gennem påvirkning af den lovgivende myndighed (Staten)"

Embedsmændene har faktisk tværtimod farvet svarene ved at lægge disse kommentarer ind.
En interessant oplysning , som kun fremgår, når man nærlæser oversigten her, er, at også 5 lodsejere er negative. Der er 21 lodsejere, som er positive, heraf er to nogle helt nye placeringer, som andre borgere så ikke har haft lejlighed til at kigge nærmere efter.

Herunder ser man hvordan:

Screeningen af Guldborgsund Kommune

I forhold til den udarbejdede screening, som var grundlaget for idéfasen, har høringen bidraget med følgende:


- En af de mulige placeringer reduceres væsentligt, idet en ubeboet bygning midt i området er en ubeboet helårsbolig, som ejeren har gjort opmærksom på anvendes som fritidsbolig.

- Screeningen mangler hensyntagen til vandboringer, hvor der skal holdes en afstand på 50 meter af hensyn til grundvandet. Notat vedrørende grundvand og vindmøller vedlagt.

- Endvidere er der gjort opmærksom på en lang række emner, som der skal være opmærksomhed på i forbindelse med en eventuel videre planlægning. Dette drejer sig specielt om forekomster af beskyttede dyrearter, landskabelige værdier og lignende.

Vindmølleprojekter

21 høringssvar er fra lodsejere, som ønsker vindmøller:

- Konkrete forslag til vindmøller med samlet effekt på 155 MW. Herudover tilkendegivelser om interesse for vindmøller i yderligere områder.

- I 18 af screeningens 36 områder er der foreslået vindmøller, herudover forslag om 3 områder uden for screeningens udpegninger.



Argumenter mod vindmøller på land

106 af høringssvarene er protester mod, at der planlægges for vindmøller (heriblandt 270 underskrifter fra diverse underskriftsindsamlinger). Argumentationen mod vindmøller lyder hovedsageligt på følgende:

- Støj: Bekymring for støjpåvirkningen af omgivelserne (både almindelig hørbar støj og lavfrekvent støj). Grænseværdierne for støj er fastsat i lovgivningen og er udtryk for, hvad der fra statens side findes acceptabelt. I forbindelse med den kommunale planlægning kan der ikke stilles skærpede støjkrav.

- Skyggepåvirkning: Bekymring for skygger og genskin fra vindmøllerne. Der er ikke genskin fra vindmøller, idet der stilles krav til overfladens fremtoning. Der er en vejledende grænse for skyggepåvirkningen på 10 timer pr. år, hvilket vurderes i de enkelte projekter.

- Landskabet: Bekymring for påvirkningen af landskabet, naturværdier, kulturværdier.

- Dyrelivet: Primært bekymring i forhold til fuglelivet.

- Forslag til alternativer til nedbringelse af CO2. Primært opfordres kommunen til at arbejde for vindmøller på vandet frem for på land.

- Udviklingen: Frygt for fraflytning og tilbagegang pga. vindmøllernes påvirkning af omgivelserne.

Samtlige høringssar ligger som bilag her:
http://guldborgsund.instant.cohaesio.net/Teknik-%20og%20milj%C3%B8udvalget/18-09-2012%20Dagsorden%20med%20beslutningsprotokol.aspx#225



Ingen kommentarer: