søndag den 6. maj 2012

Vindmøller contra solceller

Under debatten på vindmøllemødet på CELF d. 24/4 blev der fra en mødedeltager slået til lyd for, at man i  Guldborgsund  kommune lige trækker vejret en ekstra gang,  inden man kaster sig ud i opførelse af meget høje vindmøller på land, men i stedet overvejer andre vedvarende energi kilder.
Fra kommunens side fremførte man hertil, at vindenergi er langt den billigste form for alternativ energiforsyning. Det er utvivlsomt rigtigt – i øjeblikket.
Men dagen efter var der en artikel i Politikens økonomitillæg: ”Solceller er blevet langt mere rentable”, hvoraf det bl.a. fremgår, at nyinvesteringer i solenergi på globalt plan steg med 44 procent i 2011, mens tilsvarende investeringer i vindenergi faldt med 15 procent. Konsulentfirmaet  McKinsey konstaterer i rapporten: ”Solar Power:  Darkest before the Dawn”, at solboomet langtfra kun skyldes heftige subsidier, men i høj grad også forbedret effektivitet og faldende priser på silicium, som er den væsentligste komponent i solceller.
McKinsey  forudser, at selv uden teknologiske gennembrud vil produktionsomkostningerne for solceller fortsat falde med  gennemsnitlig  10 procent om året. Det betyder, at solenergi vil være konkurrencedygtig helt uden subsidier i 2020 selv i Danmark, hvor tal fra den globale meteorologiske database Meteonorm viser, at det ofte kan være mere rentabelt at installere solceller på lidt højere breddegrader end sydligere, fordi man her får et mere skråt solindfald.
Der er altså god grund til at ”trække vejret en ekstra gang” så meget mere, som det på mødet oplystes, at møller har en levetid på 20-25 år. Har man først fået et antal meget høje møller stillet op, bliver de næppe fjernet, selv om langt mere menneskevenlige alternative energiformer kommer på banen.
Vindmøller – ja tak – men til søs.

Strange Jørgensen
Rugvænget 33, 4850 Stubbekøbing

2 kommentarer:

Kjeld sagde ...

http://www.facebook.com/index.php#!/groups/315001431909512/
Deltag i debatten

Anonym sagde ...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your liselundmollerne.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com